Evenemang

Evenemangen ("Events" på engelska) är samlingsnamnet på de tillfällen då Ekengaardare tillsammans med folk från andra lokalföreningar, både från Nordmark och resten av den kända världen, träffas och återskapar de roliga delarna av Europeisk medeltid.

På dessa evenemang klär deltagarna ut sig (någon lär dock ha sagt att det snarare är fråga om att klä UPP sig) i sina medeltida klädedräkter och ägnar sig åt en rad olika aktiviteter. Bland de främsta bör nämnas kämpalekar, gästabud, bågskytte och dans (läs mer på aktiviteter sidan). På en del evenemang hålls även föreläsningar inom området konst & vetenskap där alltifrån broderi till bryggning behandlas.

Gemensamt för alla former utav evenemang är att de anordnas av, och för, medlemmarna i de olika lokalgrupperna. Publik förekommer endast på en viss typ utav PR-evenemang som går under beteckningen "demos". Här ligger tyngdpunkten på att informera och väcka intresse hos allmänheten. Fler medlemmar betyder fler lekkamrater!

 

 

 

Visingsö Tornerspel

Förutom evenemang som anordnas i SCA/SKA-sammanhang så engagerar sig Ekengaards medlemmar också i det årligen återkommande turistevenemanget Visingsö Tornerspel där vi medverkar som funktionärer och stämningshöjare.

http://www.tornerspel-visingso.nu/

 

Inbördeskriget

Ekengaard som grupp är i skrivande stund inte värd för något evenemang, men sedan ett par år tillbaka samarbetar föreningen med systerföreningen Juneborg som årligen anordnar evenemanget "Inbördeskriget".

http://juneborg.nordmark.org/

 


Senaste foruminlägg

wood companies recently
Av: meishengchao mei
06 Sep 2017 - 6:28
benefit sawmill of good
Av: meishengchao mei
05 Sep 2017 - 5:58
Canada Goose Jas Sale...
Av: chengjiayim chengjiayim
05 Sep 2017 - 5:23
Leng wood; is widely ...
Av: xiaosan zhang
19 Sep 2017 - 19:38

Inloggning